Groep 4/5

Welkom in groep 4/5!

De rekenmethode getal & ruimte gaat een hele week over één onderwerp en dat is wel heel erg fijn. In groep 5 gaan we onder andere aan de slag met geld rekenen: biljetten en munten. Hoeveel moet ik betalen? Hoeveel krijg ik terug? We gaan ook verder met klokkijken: analoog én digitaal! We zijn bezig met het hele uur, halve uur, kwartieren, maar ook al 10 over (half) .. en 5 over (half) ..! Natuurlijk leren we ook nieuwe tafels. Zelfs die van 11, 12, 15 en 20 komen dit jaar voorbij. Ook blijven we plus- en minsommen herhalen en leren we een heel handig stappenplan. En ook nog veel meer! 
Bij beide groepen is het maken van de redactiesommen een heel belangrijk onderdeel; welke som haal je uit het verhaaltje? We zijn dit heel hard aan het oefenen!
De methode Staal biedt taal en spelling aan. Met spelling leren de kinderen pictogrammen van de categoriekaart. Elke spellingcategorie heeft zijn eigen pictogram én bijpassend filmpje. Dit spreekt de kinderen aan en op deze manier onthouden zij de categorieën beter en kunnen zij snel de woorden koppelen. 
Met taal werken de kinderen in verschillende thema's. Deze thema's zijn heel erg gericht op de belevingswereld van de kinderen. In één thema komen twee lessen woordenschat voorbij en leren de kinderen ook vragen stellen, overleggen, samenwerken, hun mening geven, enzovoort. 
In groep 4/5 gaan wij natuurlijk ook gymmen, List lezen, werken wij in ateliers (leer- en kunst), spelen wij samen buiten en krijgen wij Engels en KiVa. Samen maken wij groep 4/5 tot een fijne groep!
Tot ziens!
Groetjes,
De kinderen van groep 4/5 en juf Jacolien