Faqta

Onze nieuwe zaakvakkenmethode biedt de zaakvakken geintegreerd aan in thema's. We starten nu met het thema geschiedenis. Faqta is er van groep 3 t/m 8, maar er zijn ook een aantal thema's voor de kleuters bij zodat we soms ook met de hele school aan hetzelfde thema werken. Het thema geschiedenis is zo'n thema waar we met z'n allen aan werken en het sluit ook mooi aan op het thema van de kinderboekenweek.

De wereld verandert snel. Hoe we leven, werken, met elkaar omgaan en hoe we leren. In de moderne samenleving gaat het niet meer alleen om kennis. Dat vraagt om een onderzoekende houding, creativiteit en probleemoplossend denken, reflectie, goed kunnen communiceren en samenwerken.

Uit recent hersenonderzoek is gebleken dat een rijke leeromgeving met veel brede samenhangende onderwerpen leidt tot het zien van verbanden en daarmee tot beter leren. Kinderen nemen informatie op door te kijken, te luisteren of te voelen en te bewegen.

De leerkrachten geven instructie en daarna worden kinderen uitgedaagd om zelfstandig met computer of tablet in groepjes aan de slag te gaan met de samenhangende thema's en leerzame onderwerpen waarover ze meer willen weten, zoals bijvoorbeeld "Hoe word ik een DJ?" of "Wat is het verschil tussen arm en rijk?" Faqta biedt een aantrekkelijk digitale leeromgeving boordevol video’s en opdrachten, ondersteund met doeboeken en werkbladen.