Gezond gedrag

Op Kindcentrum De Welle willen wij gezond gedrag stimuleren. 

 

Voeding

We willen de kinderen graag bewust maken van wat gezonde voeding is. Woensdag en donderdag zijn daarom bij ons fruitdagen, waarbij de kinderen fruit meenemen als pauzehap. Ook willen we ouders vragen voor tussen de middag een gezonde lunch mee te geven en ook bij traktaties zoveel mogelijk een gezonde keuze te maken.

Wij doen ook mee met de EU Schoolfruit-actie waarbij de kinderen 20 weken lang schoolfruit op school uitgereikt krijgen. 

 

We hebben sinds kort een echte keuken op ons leerplein waar we met de kinderen gaan koken en bakken en waarbij gezonde voeding een belangrijk thema is. Ook in onze zaakvakkenmethode Faqta komt met regelmaat een thema aan bod waarbij gezonde voeding, spijsvertering etc. worden behandeld. 

 

Sporten en bewegen

Sporten en bewegen zijn gezond en daarnaast ook leuk om te doen. Wij bewegen daarom niet alleen tijdens pauzes en gymlessen, maar kiezen ook regelmatig voor activiteiten buiten waarbij we leerstof inoefenen en ook ontdekkend leren.

 

Rookvrije school

Onze school en schoolplein zijn rookvrij en ook wordt er geen alcohol geschonken en gedronken tijdens activiteiten waar kinderen bij aanwezig zijn. Goed voorbeeld doet goed volgen en wij willen hierin rolmodel zijn voor de kinderen. 

 

In de gedragscode van Albero staat hierover:

Het is voor leerlingen verboden om te roken en om alcohol te nuttigen op school. In de schoolgebouwen en op de schoolpleinen is roken verboden. Voor volwassenen geldt dat roken verboden is in aanwezigheid van leerlingen. Wanneer men toch wil roken, zal dit op een plek dienen te gebeuren, waar leerlingen dit niet kunnen zien en die buiten de rookvrije ruimte valt.

 

In de bovenbouw doen wij ook mee met het preventie-aanbod vanuit GGD Zeeland en Indigo preventie waarbij de kinderen voorlichting krijgen over onder andere roken, alcohol, drugs en energiedrankjes.