Groep 6/7

Hallo Allemaal,

Wat leuk dat je een kijkje neemt op de pagina van groep 6/7. 

Op school zijn we dit jaar gestart met veel nieuwe dingen. In groep 6/7 lezen we elke dag 20 minuten en wordt er een boekenbabbel gehouden. Dit is van de methode list.

Dit jaar zijn we ook gestart met een nieuwe methode van rekenen: getal en ruimte. Groep 6 is druk bezig met cijferend rekenen, het metriek stelsel en deelsommen met rest. Groep 7 leert ook het metriek stelsel, is bezig met breuken en is aan het oefenen met het maken van staartdelingen.

 

Ook zijn we druk aan het werk met de nieuwe methode (s)taal dit is een nieuwe methode van spelling en taal. Groep 7 gaat het onder andere hebben over strips en familie. Groep 6 gaat aan de slag met het thema Amsterdam en pronkstukken.

Voor groep 7 komt er dit jaar bij dat ze het verkeersextramen gaan doen, ook gaan ze op schoolkamp en krijgen ze muziekles waarbij ze een echt instrument gaan leren bespelen.

Groep 4 t/m 8 start dit jaar met leer- en kunstateliers. Alle kinderen werken groepsdoorbrekend aan een thema. We starten dit jaar met het thema op reis en gaan zo verder met andere thema's bijvoorbeeld: kerst en vrijheid.

 

Verder spelen wij als groep graag voetbal samen op het schoolplein, vinden we gymmen erg leuk en hebben we het gezellig met elkaar!

 

Groetjes,

 

Juf Dewy