Groep 4

Welkom in groep 4. 

 

Yes! Tafels leren, Nieuwsbegrip en schriftjes. 

 

Het is even wennen om van een werkboek ineens in schriftjes te moeten werken. Wat hebben de kinderen er veel zin in. De hokjes zijn best klein, maar we gaan aan de slag.  Van proberen kun je leren, dat staat in onze klas centraal. 

 

 Als je bij ons binnenloopt dan zie je dat we in teams bij elkaar zitten. Elk team bedenkt zijn eigen naam en iedereen in het team heeft zijn eigen taak. Of je nu materiaalchef bent en de boeken uitdeelt of de stilte kapitein, iedereen is nodig om te zorgen dat we goed kunnen werken. 

We werken veel samen in de teams of met anderen kinderen. We benutten elkaars talenten. Samen kunnen we meer dan alleen. 

 

Een paar keer per week werken we aan een  klassenbouwer en teambouwers. We vinden het namelijk erg fijn als iedereen zich prettig voelt in de groep. 

 

Een nieuw vak in groep 4 is Nieuwsbegrip. Een filmpje en verhaal over actuele dingen waar kinderen aan de hand van strategieën opdrachten maken. Elke les weten de kinderen wat we gaan leren. Naast al deze doelen hebben de kinderen ook allemaal individuele doelen waar ze aan willen werken.  We helpen elkaar om die doelen te bereiken en kijken regelmatig hoe ver we al zijn. 

 

Naast onze lessen uit de boeken leren we ook veel door middel van bewegingen bij bijvoorbeeld 'rekengym'.

Wat is 'rekengym'? Neem maar eens een kijkje in het fotoboek of op onze facebook pagina. 

 

Groetjes, 

Juf Angela