Rookvrij schoolplein

Sinds 2020 zijn alle scholen en schoolpleinen verplicht rookvrij. Dat wisten we al en dat zijn we ook al. En we staan er ook helemaal achter!

Maar... er wordt nu actief gecontroleerd of dit ook duidelijk is bij het betreden van schoolpleinen en of het op de website van school staat etc. Dat is nog niet zo. Daarom zal dit op onze website komen te staan en komt er binnenkort ook een aanduiding als je het plein op komt. 

In de regels staat hierover:

U bent verplicht om het rookverbod aan te duiden. Hoe dat gebeurt, bepaalt u zelf, zolang maar duidelijk is dat op het terrein niet mag worden gerookt. Borden of posters, die op verschillende plekken op het terrein zijn geplaatst, kunnen hierbij helpen. Zo is het voor iedereen duidelijk dat het rookverbod op het gehele terrein geldt.

Als iemand op uw schoolterrein rookt, dan bent u verplicht om die persoon daarop aan te spreken. U moet het rookverbod dus actief handhaven. U moet het rookverbod 24 uur per dag en 7 dagen per week instellen en aanduiden. Handhaven doet u alleen als de school open is. Dat zijn vaak de reguliere openingstijden van de onderwijsinstelling. Handhaving is ook nodig wanneer de instelling buiten reguliere tijden in gebruik is, bijvoorbeeld tijdens een ouderavond of bij verhuur van het gebouw.