Gespreksarrangementen

Aan het begin van het schooljaar houden we altijd startgesprekken, die blijven we ook behouden maar de traditionele rapportgesprekken worden anders. Omdat ouders altijd inzage hebben in de resultaten van hun kind via het ouderportaal zal het rapport minder een verrassing zijn en is het niet nodig gesprekken aan het meegeven van de rapporten te koppelen. We starten daarom dit jaar met gespreksarrangementen.

Gespreksarrangementen zijn gesprekken die vooraf gepland worden. Het is afhankelijk van de ontwikkeling van het kind hoe vaak die gesprekken zullen plaatsvinden. Zo is het voor sommige kinderen misschien wenselijk om elkaar 4 of 5 keer per jaar te spreken, terwijl het voor andere kinderen misschien voldoende is om dat 2 of 3 keer te doen, in elk geval een keer halverwege het schooljaar.
Tijdens het startgesprek wordt dit besproken met de leerkracht en worden alvast één of meerdere vervolgafspraken gemaakt. Natuurlijk blijven wel wel flexibel hierin: mocht er tussentijds een gesprek nodig zijn kan dat natuurlijk altijd!